+ نوشته شده توسط حسن صیاد در جمعه 94/12/28 و ساعت
9:30 عصر | نظر
اگر مایل به شرکت در نظرسنجی سال ملت و دولت، همدلی و همزبانی هستید...
بی خیال هزینه ی پیامک های پی در پی، وارد نظرسنجی ایرانسلی دولت شدم، با این حس کنجکاوی که آیا منش دولت دچار تحول شده و نظرات مردم برایش مهم است یا نه؟!
با کمال تأسف به نکاتی رسیدم که آگاهی از آنها برای شما هم خالی از لطف نیست:
1- به جرأت می توان گفت که در واقع قصدی برای نظرسنجی وجود نداشته، بلکه هدف اصلی از این پرسشنامه القای مطالبی به ذهن جامعه ی هدف است.
2- در بین پاسخ ها، گزینه های ناخوشایند دولت به هیچ وجه ذکر نشده اند؛ به عنوان مثال در پرسش مربوط به مصادیق همدلی دولت با ملت، تنها گزینه هایی ذکر شده که همه ی آنها از نظر دولت خوشایند است و از آنها می تواند به نفع شعارهای خود بهره ببرد. در این پرسش ها جای خالی گزینه ی هیچ کدام کاملاً حس می شود.
3- بعضی از پرسش ها با جهت گیری خاصی مطرح شده اند، از جمله سؤال مربوط به نقش رسانه در ایجاد همدلی و همزبانی بین دولت و ملت.
4- حتی در یک سؤال، فرصت انتقاد از عملکرد دولت به پرسش شونده داده نشده و کسی نمی تواند به عملکرد دولت در ایجاد این همدلی نمره ای بدهد؛ در ادامه ی روندی که دولت طی دو سال و نیم گذشته در آن همواره گوشش را از انتقادات بسته و حتی به منتقدان خود با زشت ترین الفاظ و رفتارها حمله کرده.
5- در این پرسشنامه، ابر و باد و مه و خورشید و ... همه باید در ایجاد همدلی و همزبانی بین دولت و ملت نقش ایفا کنند، به جز خود دولت. حتی پرسش شونده باید به عملکرد خودش هم نمره بدهد، ولی به دولت نه.
6- مطمئن تر از قبل دریافتم که مشکل اصلی دولت این است که پیام رهبر عزیزمان را آن طور که باید نگرفته و نفهمیده که این ملت همواره دلش با انقلاب بوده و هست و بیشتر از ملت، آنی که باید با وفاداری به آرمان های انقلاب موانع غیر همدلی و غیر همزبانی موجود را برطرف کند، دولت است.
7- ....
مطلبی که به عنوان نتیجه گیری می شود بیان کرد این است که قصد طراحان این پرسشنامه، تنها عملیات روانی و تلقین آن چیزی است که دولت می خواهد. در حقیقت شایسته است به جای عنوان نظرسنجی، عبارت «نظرسازی» به این پرسشنامه نسبت داده شود.